Ainutlaatuinen ulkopohja

Feelmaxin Suomessa valmistetuissa paljasjalkakengissä ja lasten paljasjalkakengissä on ainutlaatuinen suoraan kenkään vulkanoitu joustava, taipuisa ja kestävä pohja, mikä eroaa merkittävästi kilpailijoiden käyttämistä kengänpohjista. Feelmaxin kengänpohja valmistetaan Ecorubber™ luonnonkumista johon sekoitetaan autonrenkaista saatua kierrätyskumia. Kumiseos vulkanoidaan, eli sulatetaan tai paistetaan kiinni kenkään. Perinteisiä liimauksia ei tarvita pohjan kiinnittämiseksi kenkään. Näin syntyy markkinoiden joustavin ja aito paljasjalkakenkä – Feelmax.

Feelmax Osma 7 vulkanoitu pohja
Feelmax Osma 7 joustava ja taipuisa paljasjalkakenkä

Pohjan Ecorubber™ kumiseos

Feelmaxin Suomessa valmistettujen paljasjalkakenkien ja lasten paljasjalkakenkien ulkopohjassa käytetään materiaalina Ecorubber™ luonnonkumia, johon sekoitetaan mukaan kierrätetyistä autonrenkaista saatua kumirouhetta sekä renkaiden valmistuksessa syntyviä kumijäämiä.

Pohjassa käytetään kahta eri materiaalivahvuutta. Päkiän ja kantapään alle lisätään vahvempaa kumirouhetta lisäämään kengänpohjan kulutuskestävyyttä ja sen alle kengän päällisen ja pohjan alaosan väliin lisätään joustavampaa kumiseosta antamaan mahdollisimman joustava ja taipuisa kengänpohja sekä mahdollistamaan parhaan mahdollisen paljasjalkatunteen.

Feelmax paljasjalkakengän pohjan kumiseos

Vulkanointi, pohjan paistaminen

Kengän pohjan vulkanointi on prosessi jossa kengän pohja valmistetaan ja paistetaan kerralla kiinni kenkään sulattamalla kumirouhe muotin pohjalla jota vasten lestissä olevaa kenkää painetaan. Muotissa oleva lämpö sulattaa kumirouheen samalla kun lestissä olevaa kengän päällistä sisäpohjineen painetaan voimakkaasti kuumaa muottia ja kumiseosta vasten. Näin kumiseoksesta syntyy muotin mukainen pohja kenkään ja paiston jälkeen todellinen paljasjalkakenkä on valmis.

Koska pohja valmistetaan ja kiinnitetään yhdellä kertaa, niin käytännössä suoravulkanointi eliminoi liimojen käytön. Tämä vähentää merkittävästi kenkien valmistuksessa syntyvää haitallista kuormaa ympäristölle, sekä kenkiä valmistaville työntekijöille. Koska perinteisiä liimoja ei tarvita, on kenkämalleista myös mahdollista tehdä 100% vegaanisia.

Paljasjalkakengän pohjan vulkanointi

Vulkanoitu kengänpohja

Vulkanoitu kengänpohja on kestävä ja egologinen valinta. Kengän pohjan vulkanoinnissa syntyy todella vähän jätettä, eikä perinteisiä liimoja tarvita kengän pohjan kiinnittämisessä lainkaan. Feelmaxin vulkanoitu kengän pohja on todellinen barefoot kengänpohja. Pohja on paksuudeltaan vain 3 mm ja se on erittäin joustava ja taipuisa. Vulkanoitu kengänpohja on ihanteellinen paljasjalkakengissä, koska ohut ja taipuisa pohja mahdollistaa aidon paljasjalkatunteen.

Koska pohja tehdään kumiseoksesta ja se paistetaan suoraan kiinni kenkään, ei pohjasta tule niin sanotusti täydellisen näköistä. Kengän reunoille voi jäädä pieniä jälkiä pohjan paistamisesta. Nämä ovat vain paistamisesta aiheutuva kosmeettinen ominaisuus. Tämä johtuu siitä, että hyvin pieni, ylimääräinen määrä kumiseosta pursuaa renojen kautta ulos muotin ja lestissä olevan kengän välistä. Vulkanoidun kengän pohja ei myöskään ole täydellisen tasainen, vaan siinä voi näkyä erilaisia juonteita, pieniä kuoppia, ilmakuplia ja muita epätäydellisyyksiä jotka johtuvat kumiseoksen paistamisesta kiinni kenkään.

Feelmax Osma 7 Burgundy paljasjalkakengän vulkanoitu pohja

Feelmax paljasjalkaengät valmistetaan Suomi Kenkä Oy:n tehtaalla Lieksan Pankakoskella, samassa tehtaassa jossa syntyy kotimainen Suomi Kenkä. Katso tästä tyylinäyte Suomi Kengän pohjan vulkanoinnista:

Tutustu Feelmax mallistoon ja tilaa verkkokaupasta

Osta verkkokauppasta