Ainutlaatuinen ulkopohja

Feelmaxin Suomessa valmistetuissa paljasjalkakengissä ja lasten paljasjalkakengissä on ainutlaatuinen suoraan kenkään vulkanoitu joustava, taipuisa ja kestävä pohja, mikä eroaa merkittävästi muiden valmistajien kengänpohjista. Feelmaxin kengänpohja valmistetaan Ecorubber™ luonnonkumista johon sekoitetaan autonrenkaista saatua kierrätyskumia. Kumiseos vulkanoidaan, eli sulatetaan, “paistetaan” kiinni kenkään. Perinteisiä liimauksia ei tarvita pohjan kiinnittämiseksi kenkään. Näin syntyy markkinoiden joustavin ja aito paljasjalkakenkä – Feelmax.

Feelmax Osma 7 vulkanoitu pohja
Feelmax Osma 7 joustava ja taipuisa paljasjalkakenkä

Pohjan Ecorubber™ kumiseos

Feelmaxin Suomessa valmistettujen paljasjalkakenkien ja lasten paljasjalkakenkien ulkopohjassa käytetään materiaalina Ecorubber™ luonnonkumia, johon sekoitetaan mukaan kierrätetyistä autonrenkaista saatua kumirouhetta sekä renkaiden valmistuksessa syntyviä kumijäämiä.

Pohjassa käytetään kahta eri materiaalivahvuutta. Päkiän ja kantapään alle lisätään vahvempaa kumiseosta lisäämään pohjan kulutuskestävyyttä ja mualle joustavampaa seosta. Tämä ainutlaatuisen tekniikan ansiosta pohja on erittäin joustava sekä taipuisa ja mahdollistaa parhaan mahdollisen paljasjalkatunteen.

Feelmax paljasjalkakengän pohjan kumiseos

Vulkanointi, pohjan paistaminen

Vulkanointi on prosessi, jossa kengän pohja valmistetaan ja kiinnitetään kenkään yhdellä prosesilla. 140C lämpötilassa kumiseosta puristetaan kovalla paineella vasten metallimuottia ja kengän päällistä.

Koska pohja valmistetaan ja kiinnitetään yhdellä kertaa, niin käytännössä suoravulkanointi eliminoi liimojen käytön. Tämä vähentää merkittävästi kenkien valmistuksessa syntyvää haitallista kuormaa ympäristölle, sekä kenkiä valmistaville työntekijöille. Koska perinteisiä liimoja ei tarvita, on kenkämalleista myös mahdollista tehdä 100% vegaanisia.

Paljasjalkakengän pohjan vulkanointi

Suoravulkanoitu kengänpohja

Vulkanoitu kengänpohja on kestävä ja ekologinen valinta. Kengän pohjan vulkanoinnissa syntyy todella vähän jätettä – vain muutama prosentti, eikä perinteisiä liimoja tarvita kengän pohjan kiinnittämisessä lainkaan. Pohja on paksuudeltaan vain 3 mm ja se on erittäin joustava ja taipuisa.

Feelmaxin suoravulkanointi eroaa muiden kenkävalmistajien käyttämästä liimausmenetelmästä sillä että kumimassa sulatetaan ilman liimoja kuumassa muotissa suoraan päälliseen kiinni. Normaalisti ulkopohja tehdään erikseen muotissa ja ylipursunneet ”turseet” leikataan ennen liimausta pois. Näin pohjasta saadaan kosmeettisesti siisti. Mutta pohjan kiinnitykseen on käytettävä haitallisia liimoja.

Koska käytämme pohjissa kierrätyskumia, kumin muovautumisominaisuudet muotissa vaihtelevat – kumin eri valmistuserien mukaan – normaalia kumiseosta enemmän. Tämä taas saattaa aiheuttaa kumiseoksen pursuamista muotista ulos. Koska pohja on jo kiinni kengän päällisessä, on näiden purseiden poistaminen vaikeaa, välillä mahdotonta. Sulatustekniikka on hankala hallita aivan pohjan reunuksilla, päällisen ja pohja liittymäkohdasa, eikä lopputulos aina ole tämän takia kosmeettisesti ”täydellinen”.

Kierrätyskumisen kengän pohja ei välttämättä ole täydellisen tasainen, vaan siinä voi näkyä erilaisia juonteita, pieniä kuoppia, ilmakuplia ja muita epätäydellisyyksiä.

Mielestämme suoravulkanoinnin tarjoamat edut kuitenkin kirkkaasti peittoavat pienehköt kosmaattiset viat. Pohjamme on kiistatta markkinoiden joustavin, siinä on erinomainen kulutusketsävyys, ja pohja pysyy kiinni todella lujassa!

Feelmax Osma 7 Burgundy paljasjalkakengän vulkanoitu pohja

Feelmax paljasjalkaengät valmistetaan Suomi Kenkä Oy:n tehtaalla Lieksan Pankakoskella, samassa tehtaassa jossa syntyy kotimainen Suomi Kenkä. Katso tästä tyylinäyte Suomi Kengän pohjan vulkanoinnista:

Tutustu Feelmax mallistoon ja tilaa verkkokaupasta

Osta verkkokauppasta